Blog

Tineretului City

DE CE SA-MI CUMPAR UN APARTAMENT NOU IN BUCURESTI PRIN PROGRAMUL PRIMA CASA?

Acces facil la un credit imobiliar

Programul “Prima casă” a fost demarat in anul 2009, datorită dificultăţilor cu care se confruntau persoanele fizice la accesarea unui credit destinat achiziţionării unei locuinţe. Prin implementarea programului s-au creat condiţii avantajoase de cumpărare a unei locuinţe de către persoanele fizice eligibile.
De la începutul programului până în prima parte a acestui an, au fost acordate peste 140.000 de garanţii în valoare totală de 2,70 miliarde euro. Bilanţul la zi al Programului “Prima Casa” arată că ritmul de depunere al solicitărilor de garantare este in medie de aproximativ 140 solicitări/zi.

Dacă la începutul anului 2015, creditele ipotecare standard erau considerate mai avantajoase ca şi costuri decât cele oferite prin programul “Prima casă”, datorită reducerii DAE (Dobanda Anuala Efectiva) creditele Prima Casa au ocupat din nou prima poziţie în preferinţele doritorilor de noi spaţii locative.

Achiziţia unui apartament nou prin programul Prima Casa este o oportunitate prin prisma avansului minim de 5% pentru o astfel de tranzacţie, la care se adaugă şi valoarea maximă de 66.500 euro, stabilită pentru cumpărarea locuinţelor noi. Aceste condiţii financiare reprezintă un avantaj de care se bucură persoanele eligibile care doresc să locuiască într-un spaţiu imobiliar modern, confortabil şi liniştit.

01/Apartamente spatioase

02/Pozitionare ideala

03/Spatii verzi

04/Centre comerciale

05/Scoli si gradinite

Pentru a beneficia de o locuinţă în cadrul programului "Prima Casă", trebuie îndeplinite cumulativ, urmatoarele condiţii:
1. la data solicitării creditului, trebuie să declare pe propria raspundere fie că nu deţin în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul/soţia nicio locuinţă, fie că deţin în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul/soţia cel mult o locuinţă cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 m² (care să fie dobandită altfel decât prin "Prima Casa");
2. cumpăra sau construiesc o singură locuinţă, printr-un credit acordat şi garantat în condiţiile programului;
3. au calitatea de împrumutat în raport cu finanţatorul (banca).

În acelasi timp, potrivit normelor, prin programul "Prima Casa" se pot cumpara urmatoarele tipuri de imobile:
- locuinţe finalizate, care sunt facute pentru a fi vândute, inclusiv cele din programele derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), care au fost construite şi date in folosinţă;
- locuinţe nefinalizate, care se află în diverse faze de construcţie şi care sunt facute pentru a fi vândute după finalizare;
- locuinţe noi, care sunt facute pentru a fi vândute dupa finalizare, inclusiv cele construite prin programele ANL;
- locuinţe viitoare, ce vor fi construite de catre beneficiari individuali, inclusiv cele care se construiesc prin programele ANL;
- locuinţe care vor fi construite prin asociaţii fără personalitate juridică, în care cel puţin unul dintre asociaţi este proprietarul terenului pe care se vor cladi locuinţele.

Băncile partenere în programul Prima Casa sunt BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, Millennium Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Romaneasca, ING Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Unicredit Tiriac Bank, Credit Agricole Bank, OTP Bank, Bank Leumi şi Marfin Bank.

În cadrul ansamblului imobiliar Tineretului City, este acceptată metoda de plată prin programul „Prima Casă”. Astfel, orice persoana care indeplineste conditiile de creditare se poate bucura de o garsonieră sau de un apartament nou cu 2 sau 3 camere, in conditii financiare avantajoase oferite de această variantă de finanţare.

Situat in imediata apropriere a pasajului Mihai Bravu, la cateva sute de metri este statia de metrou, vis-a-vis de intrarea ansamblului este amplasat unul dintre cele mai mari malluri din Bucurestiului, Sun Plaza, iar la nici 10 minute de mers cu masina ar fi Liberty Center, Grand Arena, Vitantis si Bucuresti Mall.

Totodata, exista multe puncte de interes pe care va invitam sa le descoperiti singuri in perioada in care veti locui in Tineretului City.