Blog

Tineretului City

LA CE SĂ FIM ATENŢI CÂND CUMPĂRĂM UN APARTAMENT

Ceea ce platiti trebuie sa se reflecte in valoarea apartamentului

În cazul în care aveţi de gând să cumpăraţi un apartament, trebuie să verificaţi foarte atent câteva detalii înainte de cumpărare. Acest articol vine în ajutorul celor care doresc să-şi achiziţioneze un apartament pentru a conştientiza faptul că pot evita surprize neplăcute dacă ţin seama de mai multe aspecte extrem de importante. De aceea, pentru început trebuie să parcurgeţi primii paşi care constau în:

1. Luarea unei decizii cu privire la zona în care doriţi să cumpăraţi apartamentul. Acest lucru presupune nevoia de a fi aproape de locurile de interes (grădiniţă, şcoală, serviciu, parc, etc.), fiind necesară cunoaşterea vecinătăţilor.
2. Evaluarea ofertei financiare a apartamentului pentru a corespunde posibilităţilor dvs. şi pentru a observa dacă este corect raportată la piaţa imobiliară din zonă. Trebuie să fiţi siguri că ceea ce plătiţi se reflectă în valoarea apartamentului.
3. Aplicarea oricăror criterii de exigenţă pentru a fi informat corect cu privire la dotările şi facilităţile complexului imobiliar.

01/Apartamente spatioase

02/Pozitionare ideala

03/Spatii verzi

04/Centre comerciale

05/Scoli si gradinite

Şi acum să presupunem că aţi găsit apartamentul dorit. Iată ce trebuie să faceţi:
- Verificaţi dacă în apropierea blocului se află cluburi, cafenele, locuri de muzică live sau alte surse care pot provoca niveluri ridicate de zgomot
- Aflaţi ce nivel de trafic zonal se află în apropierea apartamentului
- Verificaţi dacă în zonă se regăsesc mijloace de transport în comun, parcuri, spitale, școli, locul de recreere, magazine, etc.
- Calculaţi distanţa până la locul de muncă şi modul în care ajungeţi cel mai rapid pentru a câştiga zilnic timp
- Verificaţi vechimea clădirii şi dacă au survenit, în timp, reparaţii ca urmare a unor avarii
- Întrebaţi cu privire la măsurile de siguranţă amplasate în zonă (pază, camere de supraveghere, alarme, etc)
- Verificaţi unde bate soarele dimineaţa şi unde bate după-amiaza pentru a vă putea bucura de un climat confortabil, precum şi obstacolele care pot bloca accesul soarelui în apartament (spre exemplu un bloc construit foarte aproape)
- Obţineţi informaţii cu privire la viitoarele costuri privind întreţinerea şi utilităţile, pentru a vă evalua obligaţiile financiare pe care le veţi suporta în fiecare lună
- Aflaţi locul de depozitare a gunoiului menajer pentru a nu vă trezi cu o surpriză neplăcută
- Verificaţi modul în care vă puteţi parca autoturismul în cadrul complexului imobiliar. Dotarea cu parcarea auto ar trebui să fie un criteriu important în contextul aglomeraţiei din Bucureşti.

Aceste detalii sunt doar câteva aspecte la care trebuie să fiţi foarte atenţi atunci când achiziţionaţi un apartament. Fiecare persoană are propriile păreri şi nevoi cu privire la modul în care trebuie să arate spaţiul de locuit, însă întotdeauna alegerea finală trebuie cea mai potrivită şi corectă opţiune pentru a vă simţi acasă.